Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон,

...
Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Захариева: Обидно е изказването на Макрон за "незаконните каналджии" от Украйна и България

Изразяваме неразбиране във връзка изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че избира мигранти от разнообразни страни, съпоставено с „ противозаконни каналджии”, както е и точният превод, от Украйна и България. Това сподели външният ни министър Екатерина Захариева в изключително изказване във връзка думите на френския президент, поради които е изпратена и протестна нота във френското външно министертство.
Връчваме протестна нота във френското външно министерство поради изказване на Макрон Френският дипломат у нас е извикана за пояснение в Министерство на външните работи в понеделник
Изказването е обидно, сподели още Захариева. Тя разясни, че не схваща повода за това изявление и евентуално става дума за някакви вътрешнополитически проблеми.



„ Цялото изявление (на Макрон - б.р.), доколкото разбрах, е обвързвано с противозаконната миграция и надигащото се неодобрение във Франция по отношение на многото противозаконни мигранти, само че не толкоз против централноизточно европейците. Освен това нашите хора не са мигранти. В Европейски Съюз има свободно придвижване на хора, артикули капитали и услуги. Но сред другарски страни не трябва във вътрешнополитическите напрежения да се употребяват имената на други страни. Ние не го вършим тук”, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР