Израелското правителство планира драстично да увеличи обема на строителството, за

...
Израелското правителство планира драстично да увеличи обема на строителството, за
Коментари Харесай

Нетрадиционна мярка за охлаждане на имотния пазар

Израелското държавно управление възнамерява фрапантно да усили размера на строителството, с цел да ограничи растящите цени на жилищата, защото търсенето продължава да изпреварва предлагането. Според взаимния проект на министерствата на финансите, вътрешните работи и жилищното строителство до 2025 година Израел има намерение да стартира построяването на 280 000 жилищни единици, или по 70 000 приблизително годишно.

Предложението, елементи от което изискват парламентарно утвърждение, включва и други ограничения, като унищожаване на бюрокрацията и създаване на повече жилища чартърен. „ Този ​​план не е магическо решение на растящите цени, само че ние имаме вяра, че това ще стабилизира израелския жилищен пазар “, споделя министърът на жилищното строителство Зеев Елкин.

Изграждането на жилище в Израел лишава два пъти повече време, в сравнение с в Съединени американски щати и Англия.

Анализаторите на Централната банка от дълго време разясняват, че сегашният брой нови здания в Израел е прекомерно дребен, с цел да отговори на търсенето на купувачи на жилища. Заедно с минималните лихвени проценти по ипотечните заеми, цените на жилищата са се нараснали над два пъти от 2010 година, Само за последната година цените са се повишили с 16%.

Наемите също скочиха, изтласквайки мнозина от пазара и стимулирайки инфлацията. Израелските медии оповестяват за двуцифрено нарастване на лихвите по ипотечните заеми през настоящата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР