Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да промени Близкия из-ток“ във

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да промени Близкия из-ток“ във
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще променим Близкия изток

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да „ промени Близкия из-ток “ във войната на Израел против палестинската терористична формация ХАМАС, до момента в който армията нанасяше въздушни удари по Ивицата Газа.


„ Това, което ХАМАС ще преживее, ще бъде мъчно и извънредно... ние ще променим Близкия изток “, съобщи Нетаняху пред публични лица в южната част на страната, където бойци на ХАМАС направиха изненадваща офанзива в събота сутринта. „ Това е единствено началото... всички ние сме с вас и ще ги победим със мощ, голяма мощ “, добави той.

Бойците на ХАМАС нападнаха градове и общини в южната част на Израел призори в събота под прикритието на ракетен обстрел в най-смъртоносната офанзива в страната от десетилетия насам.

Израел отвърна на удара, като нанесе интензивни въздушни удари по Ивицата Газа, която е под контрола на ислямистката формация.

Откакто ХАМАС стартира офанзивата си в събота, в Израел са починали над 700 души, а от страна на Газа - минимум 560 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР