Израелските военни отново призоваха хората, които все още се намират

...
Израелските военни отново призоваха хората, които все още се намират
Коментари Харесай

Израел към палестинците: Бягайте на юг. Времето изтича.

Израелските военни още веднъж приканиха хората, които към момента се намират в северната част на Ивицата Газа и град Газа, да се реалокират в южните региони на крайбрежната територия. " Това не е просто защитна мярка, а незабавен апел ", съобщи представителят на армията Даниел Хагари в ново  изказване.

" Времето за това свършва ", уточни той и добави, че прави това от угриженост за сигурността на цивилното население. Призивът беше поместен и в обществената мрежа Х (преди Туитър).

700 хиляди към този момент са напуснали региона

" Завръщането в северната част на Ивицата Газа ще бъде допустимо незабавно след края на интензивните военни дейности там ", увери Хагари. Той обаче не уточни съответни периоди.

Израел ускорява обстрела на ГазаСнимка: Ohad Zwigenberg/AP Photo/picture alliance

Израел към този момент неведнъж прикани жителите на северната част на Ивицата да се изтеглят на юг. По данни на военните най-малко 700 000 души към този момент са създали това. Организацията на обединените народи (ООН) даже приказва за 1,4 милиона вътрешно разселени лица. Общо в гъсто обитаемата зона живеят над 2,2 милиона души.

Атаките в Газа се ускоряват

Израелските военни оповестиха, че " доста " са нараснали офанзивите си в линията Газа, като се доближават с още една стъпка към масирана сухопътна атака в Ивицата. Военният представител Даниел Хагари съобщи в телевизионно послание: " Ще продължим да поразяваме цели в град Газа и покрайнините му. " Израелските сухопътните елементи ще уголемяват периметъра на дейности в Ивицата Газа, добави още военният представител.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР