Красивата Айлин Василева, която от години е сравнявана с холивудската

...
Красивата Айлин Василева, която от години е сравнявана с холивудската
Коментари Харесай

Българската Анджелина Джоли стигна до Еверест!


Красивата Айлин Василева, която от години е сравнявана с холивудската звезда, изуми всички, откакто се изкатери до подножието на Покрива на света. За 49-годишната някогашна шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралов това е първа експедиция в Хималаите. Анилин минава през всички нужни инструктажи и образования и благодарение на шерпи стигна до базовия лаг ер на Еверест.
„ Козата си е коза ", похвали се хубавицата, която е в перфект на физическа форма. Василева признава, че не е подхванала нанагорнище до върха поради солена  цена, коя го би трябвало ди се заплати на шерпите. За самото изкачвано са нужни и разрешителни, които

Излизат към 20 000 $. С всички разноски за шерпи, застрахвки и така нататък цената на изкачването на Еверест може да доближи 100 000 $. „ Ако намеря спонсори, няма проблем ", споделя Василева.

Бившата кандидат-депутатка въпреки всичко съумя да стигне до базовия лагер на Еверест на височина 5304 метра и да покори връх Калапатар (5545) , откъдето се открива невероятна панорама към Покриви на света. „ Над 130 км, 3500 м денивелация, безчовечен условия на престояване, доста мраз, страсти, сълзи, смях, боязън и всичко това за величествено панорама. Ами заслужаваше си! “, споделя някогашната шефка в пиара на спортното министерство.

По време на експедицията в Хималаите Айлин е принудена да спи в хижи с много сурови условия , „ Температурата в стаята е към 5 градуса, а сутринта е към нулата. Спим с бутилките вода в спалните чували, с цел да само че замръзнат през нощта. Сутринта се събуждаш от „ тътен “ на алпинисти, кашляне, хранене, пърдене... Това е действителността и Хималаите “, споделя Айлин.

Като част от подготовката си тя се среща с именития планинар Методи Савов , които взе участие в двете национални експедиции до Еверест. Той качи за първи път върха след гибелта на Христо Проданов и оцеля по знамение след нощувка на 8750 м. Спасен е в последния миг, кагото

Измръзването на краката му води до на ампутация на стъпалата. „ Слушах разкази за великата експедиция до Еверест от първо лице - споделя Айлин. Запознанството ми с Методи Савов беше извънредно вълнуващо. Почти всяка седмица пиехме чай в кабинета ми, а аз съпреживявах  всяка крачка към върха “.

Василева няма да спре до тук и към този момент се готви за нанагорнище на Арарат и Килиманджаро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР