Израелски войници арестуваха 14-годишно момче със синдрома на Даун, което

...
Израелски войници арестуваха 14-годишно момче със синдрома на Даун, което
Коментари Харесай

Израелски войници арестуваха момче със синдрома на Даун

Израелски бойци арестуваха 14-годишно момче със синдрома на Даун, което провокира остра реакция в обществените мрежи и от неправителствени организации.

Снимки от ареста на Западния бряг бяха публикувани и реакцията бе мигновена. 14-годишният Мохамед ал Тауел е бил арестуван по време на митинги против решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

Думите на американския президент възпламениха Западния бряг и целия арабски свят, който реагира остро на позицията му. Базираната в Турция Международна федерация за битка със синдрома на Даун остро разкритикува ареста на момчето.

„ Това е краят на човешкото “, съобщи ръководителят на федерацията Абдуллах Тунджай. Той уточни, че се е свързал с палестинското посолство в Анкара, с цел да получи повече информация за случая. Към момента е ясно единствено, че 14-годишното момче е задържано от израелските сили за сигурност.

След като Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, на Западния бряг и линията Газа се стигна до митинги и конфликти сред палестинци и израелски бойци. Много хора бяха ранени, а израелската войска употребява патрони и сълзотворен газ против стачкуващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР