Военните учения на Китайската народоосвободителна армия (КНОА) предизвикаха сериозна тревога

...
Военните учения на Китайската народоосвободителна армия (КНОА) предизвикаха сериозна тревога
Коментари Харесай

Изказването на Лай Циндъ предизвика тревога в Тайван

Военните учения на Китайската народоосвободителна войска (КНОА) провокираха сериозна паника измежду обществото на остров Тайван. Реакциите пристигнаха откакто новият тайвански водач Лай Циндъ в своя тирада загатна опцията за „ две страни “ на двата бряга на Тайванския пролив. На 23 май Източният боен окръг на КНОА стартира военни маневри към остров Тайван.

Коментарите в обществените мрежи акцентират, че актуалните учения наподобяват доста по-сериозни спрямо тези след визитата на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, Нанси Пелоси, на острова. Медиите и обществените мрежи на острова изобилстват с рецензии към Лай Циндъ. Основните въпроси включват за какво той предизвика континенталната част на страната, без да има средства за справяне със силите й. Също по този начин се преглеждат икономическите и политическите последствия от дейностите му, които ненужно изострят напрежението сред двата бряга на Тайванския пролив. Изказванията на Лай Циндъ бяха необятно подложени на критика поради това, че не отразяват действителните стремежи и отзиви на жителите на Тайван.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23988Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39570Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20724Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13861Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15426Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118642Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79703„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78067

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР