Израелски пехотни подразделения са навлезли в Ивицата Газа за първи

...
Израелски пехотни подразделения са навлезли в Ивицата Газа за първи
Коментари Харесай

Израелска пехота навлезе в Ивицата Газа

Израелски пехотни подразделения са навлезли в Ивицата Газа за първи път от началото на войната с групировката " Хамас ".

По последни данни над 1900 са жертвите от палестинска страна, 1300 израелци са починали при огромната офанзива на " Хамас ", съобщи БНР.

Русия внесе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция с апел за помирение.

Американският президент Джо Байдън пък увери, че превъзмогването на филантропичната рецесия в Газа е приоритет за Вашингтон.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и Световната здравна организация приканиха израелските управляващи да избегнат филантропична злополука в линията Газа.

Повече от 1 милион палестинци от северната част на линията и самия град Газа получиха разпореждане от израелската войска да се изтеглят в границите на 24-часа на юг, към границата с Египет, която остава затворена.

Саудитска Арабия разгласи, че изрично се опълчва на евакуацията на хора в Газа и осъжда бомбардировките на " беззащитни цивилни ".

Организация на обединените нации прикани Израел да отдръпна нареждането, с цел да не провокира филантропична злополука.

Американският президент Джо Байдън увери, че американските екипи в региона поддържат връзка с държавните управления на Израел, Египет, Йордания и други арабски страни, както и с Организация на обединените нации, с цел да бъде увеличена филантропичната помощ.

Байдън увери, че превъзмогването на филантропичната рецесия в линията Газа е приоритет за него.

" Не можем да пренебрегваме обстоятелството, че множеството палестинци нямат нищо общо с " Хамас ", сподели той

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя удостовери, че страната му е внесла в Съвета за сигурност проекторезолюция с апел за неотложно помирение в Близкия изток и е подготвена да посредничи в спора.

Документът съдържа апел за прекъсване на огъня по филантропични съображения и наказание на насилието против цивилни и всички прояви на тероризъм. Призовава се и за освобождението на заложниците, за гарантиране на достъп до филантропична помощ на нуждаещите се и за предоставяне на опция за евакуирането на цивилни.

" Предлагаме да бъде насочен апел за неотложно помирение, належащо е да стартират договаряния ", сподели Небензя след съвещание при закрити врата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано във връзка изострянето на израелско-палестинския спор.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече да унищожи " Хамас ", което предприе в събота най-смъртоносното си нахлуване против Израел.

" Ние удряме нашите врагове с невиждана мощност. Подчертавам, че това е единствено началото ", сподели Нетаняху в малко телевизионно изказване.

Насилието става все по-ожесточено и на окупирания Западен бряг на река Йордан, както и на границата на Израел с Ливан.

Израелските въоръжени сили обявиха, че са поразили цел на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " в Южен Ливан, в отговор на " проникването на неидентифицирани въздушни обекти на територията на Израел ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР