Европейският съюз и 27 страни, сред които и членки на

...
Европейският съюз и 27 страни, сред които и членки на
Коментари Харесай

ЕС и 27 страни подписаха споразумение за рисковете от изкуствения интелект

Европейският съюз и 27 страни, измежду които и членки на алианса, подписаха съглашение, с което се задължават да възприемат " общ предел " при оценка на риска, обвързван с развиването на технологиите с изкуствен интелект. Документът беше парафиран в края на интернационален конгрес в Сеул.

Срещата на високо ниво, отдадена на технологиите с изкуствен интелект, се организира под егидата на Южна Корея и Англия.

Споразумението планува страните да разработят интернационално приет предел, който ще разграничава безвредното от рисковото развиване на моделите с изкуствен интелект. При достигането му се чака да бъдат взети подобаващи ограничения за понижаване на риска.

Този риск може да включва заплаха, при която ИИ би могъл вероятно да помогне на злонамерени лица или групи да придобият или употребяват химически или биологични оръжия. Споразумението планува ограничения за попречване на опити на технологиите с изкуствен интелект да избегнат посредством машинация контрола от страна на хората. Сред страните, които го поддържаха, са Англия, Южна Корея, Германия, Франция, Съединени американски щати и Индия.

Китай взе участие в полемиките на форума, само че не подписа финалното съглашение от срещата на върха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР