Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов може да наказва дисциплинарно

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов може да наказва дисциплинарно
Коментари Харесай

Новина от ВСС: Знакови дела стоят „на трупчета“, Борислав Сарафов дреме

„ Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов може да санкционира дисциплинарно прокурори за забавени досъдебни производства, само че по значимите каузи от публично значение няма никакво развиване “. Лошата вест заяви членът на Висшия правосъден съвет Атанаска Дишева.

Повод за думите й е инспекцията на Сарафов, показана пред Висш съдебен съвет, която разкрила закъснение или нарушавания в над 70 висящи досъдебни производства за закононарушения от общ темперамент, осъществени от магистрати, лица с имунитет, членове на Министерски съвет, и за закононарушения против Републиката.

Реклама

Дишева окачестви прекратяването на „ Барселонагейт “ поради липса на данни за закононарушение с думите „ обществото не е уверено, че е извършено задълбочено следствие “.

Относно конституционната промяна в частта й за правосъдната система Дишева уточни, че най-важните промени – разделянето на Висш съдебен съвет, и намаляването на пълномощията на основния прокурор, са подкрепени еднопосочно от Венецианската комисия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР