Повече от 100 православни храма и над 50 хотела са

...
Повече от 100 православни храма и над 50 хотела са
Коментари Харесай

Пожарна, полиция и КАТ са на крак за празниците в Благоевградско

Повече от 100 православни храма и над 50 хотела са били тествани през последните дни от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Благоевград. Сериозни нарушавания не са установени и всички са подготвени да посрещат посетители и миряни.

От пожарната работа допълват, че по време на Великденските празници ще има засилени наряди.

" Искам да прикани жителите да употребяват открития огън и свещите деликатно и да изгасят и слагат свещите на избраните за това места ", сподели комисар Валентин Василев – шеф на РД ПБЗН – Благоевград.

Извънредни екипи на бранш „ Опазване на публичния ред “ към „ Охранителна полиция “ също ще дежурят, с цел да бъдат спокойни жителите по време на идните почивни и празнични дни. В храмовете в града и района ще има служители на реда, които ще наблюдават за реда при скупчването на доста хора.

" Във връзка с терористичните актове в международен мащаб, и ние сме подхванали ограничения. Ще бъдат осъществявани спомагателни инспекции по Закона за оръжията и боеприпасите. И в това отношение би трябвало да имаме едно мислено, и да съобразяваме, дали да вървим на такива мероприятия с оръжие, да съблюдаваме закона ", добави гл.инсп. Страхил Анталавичев – шеф бранш " Опазване на публичния ред ".

Той моли още хората да заключват добре домовете си и да предизвестяват близки, в случай че ще пътуват за дълго време и няма да има никой в жилището.

Сериозни ще бъдат ограниченията и по пътищата в региона, оповестяват от отдел „ Пътна полиция “ към ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Допълнителни екипи ще наблюдават за нарушавания още в първия от почивните дни, първи май.

Основно ще се следи за превишена скорост, погрешно изпреварване, шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

Невралгичната точка при пътен възел Симитли ще бъде под непрекъснат надзор. Екипи на пътна полиция ще има както на Автомагистрала „ Струма “, по този начин и по пътя за Банско и Сандански.

" Нека водачите да бъдат търпеливи, да карат със съобразена скорост. Във всички дни ще имаме засилен надзор на скоростните режими. Ще се реализира надзор с всички налични механически средства. Затова водачите да са деликатни, с цел да не бъдат сюрпризирани неприятно след празниците ", сподели още ст.инсп. Георги Бучков – шеф група „ Организация на придвижването, пътен надзор и превантивна активност “ в бранш „ Пътна полиция “.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР