Износът на специализирана оръжейна продукция е нараснал с над 200%

...
Износът на специализирана оръжейна продукция е нараснал с над 200%
Коментари Харесай

Износът на оръжие е скочил с над 200%

Износът на профилирана оръжейна продукция е повишен с над 200% през 2022 година Това е към 1,6 - 1,7 милиарда евро или към 220% растеж по отношение на 2020 година ", разгласи икономическият министър Богдан Богданов пред Българска национална телевизия. Той сподели, че от ВМЗ Сопот от дивидента за страната ще бъдат преведени 50%, а не 100%. 
Това е изненада, тъй като в законопроекта за държавния бюджет за тази година, признат на първо четене от Народното събрание, не са планувани изключения от новото предписание - цялата облага на държавните сдружения за 2022 година да влезе в държавната хазна.
Миналата седмица министерството на стопанската система е завело иск против апортирането на акциите на Пловдивския панаир към сдружението на Георги Гергов. 
" Ще създадем всичко допустимо да защитим националния интерес и интереса на жителите, откакто през 2016 година акции от панаира са апортирани към общините Пловдив и Варна ", сподели министърът. 
Той посочи, че това е единствено една от исковите молби, които ще заведат в съда. 
" За нас беше значимо първо да се спре вписването, което трябваше да стане при започване на юни и Пловдивският панаир в огромната си степен да премине в частни ръце, без да може страната да управлява неговото развиване ", сподели Богданов.
Министърът уточни, че в последните години Пловдивският панаир е ръководен все по-зле. По последни данни сдружението е с над 100 млн. загуба, насъбрана през годините. 
" Може би е неефективно ръководство, може би е целеустремено неефективно ръководство на Пловдивския панаир - данните занапред ще се проучват ", даде обещание Богданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР