В област Разград са образувани 193 избирателни секции, като в

...
В област Разград са образувани 193 избирателни секции, като в
Коментари Харесай

В област Разград ще бъдат разкрити 193 избирателни секции

В област Разград са формирани 193 изборни секции, като в 166 от тях ще може да се гласоподава и с машинен избор и с книжен – по желание. Подвижните секции ще бъдат 31, заяви за Българска телеграфна агенция секретарят на Районната изборна комисия (РИК) Юмгюл Ахмедова. Тя уточни, че от през днешния ден по график РИК стартира провеждането на образованията на комисиите в общините, по график общините ще получават и машините за експериментален избор.

Ахмедова съобщи, че с цел да се подсигурява безпроблемното протичане на вота при положение на повреди в електрозахранването, е основана организация за обезпечаване на 15 генератори за изборните секции в района.

От регионалната администрация в Разград осведомиха, че на работна среща през днешния ден, е разискван ходът на организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители, планувани за 9 юни. Главният секретар и ръководител на екипа по организационно-техническата подготовка Михаил Тодоров съобщи, че РИК е обезпечена с нужната техника, консумативи, писалищен материали. Упълномощен представител на Областна администрация е получил предварителните изборни описи от Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “, които са предадени на общините. Доставени са централизирано удостоверенията за гласоподаване на друго място и регистрите към тях, които също са предоставени на локалните управи. Предстои да бъде направен график, по който бюлетините, изборните бумаги и материали ще бъдат раздадени на общините, уточни специалистът по връзки с обществеността в регионалната администрация Деница Дилова. 

Тя добави, че след приемането на действен проект на ЦИК за организацията на работата в деня на изборите ще бъде основана организация за приемане и изпращане на информация за изборната интензивност, като общините ще бъдат известени за часовете на подаване на информацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР