През 2027 г. разстоянието между София и Бургас би трябвало

...
През 2027 г. разстоянието между София и Бургас би трябвало
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков очаква до 2027 г. влакът София – Бургас да стига за 3 часа

През 2027 година дистанцията сред София и Бургас би трябвало да се изминава за към 3 часа с трен. Това ще се случи единствено в случай че до тогава България успее да довърши модернизацията на жп линиите си, която се финансира с евросредства.
 
Това се разбра от изявление на служебния транспортен министър Георги Гвоздейков за NOVA. По думите му тогава влаковете ще могат да се движат с до 160 км/ч и по този начин 360-километровото разстояние сред София и Бургас ще може да се взима за 3 часа.
 
На въпрос за какво не може да бъде реализирана по-висока скорост, каквато има в други европейски страни, Гвоздейков съобщи, че би трябвало да се питат проектантите за какво е заложена по-ниска оптималната скорост.
 
Така на процедура вагоните втора употреба от немските железници в никакъв случай няма да могат да развият капацитета си. Те могат да се движат със скорост от 200 км/ч.
 
На въпрос за какво огромните градове в България не са свързани и пътуването сред тях лишава толкоз време, Гвоздейков съобщи, че казусът е в националната транспортна скица. По думите му тя би трябвало да бъде усъвършенствана, тъй че да има идеална връзка сред трен, рейс и аероплан.
 
По думите му министерството има ангажимент да подреди схемата, с цел да обезпечи съгласуваност, само че общините имат ангажимент да реализират съгласуваност сред градовете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР