Излежаващият ефективна присъда руски опозиционер Алексей Навални заяви днес, че

...
Излежаващият ефективна присъда руски опозиционер Алексей Навални заяви днес, че
Коментари Харесай

Навални: Има три нови наказателни разследвания срещу мен

Излежаващият ефикасна присъда съветски опозиционер Алексей Навални съобщи през днешния ден, че против него са заведени три нови наказателни следствия, на фона на засилен напън против неговото придвижване и последователите му през последните седмици, съобщи Франс прес.

В профила си в Инстаграм Навални уточни, че е упрекнат в отклонение на " всички дарения ", направени на антикорупционната му организация, в основаване на група, " нарушаваща човешките права ", и в засегнатост на арбитър по време на неотдавнашно дело против него.

44-годишният опозиционер сподели, че е бил посетен в килията си от контрольор от могъщия Следствен комитет, който води основните наказателни следствия, предава Българска телеграфна агенция.

Каза ми, че в нашата скъпа Русия водят следствие по три нови съществени случаи. А 21 следователи се занимават с тях на най-високо равнище. И във всяко от тях нарушителят съм аз, написа деятелят.

Моята могъща незаконна организация се разраства. Извършвам от ден на ден закононарушения, написа иронично Навални и добави, че е " талант " на подземния свят.

Изпратен в пандиза през януари при завръщането си в Русия от Германия след отравянето му, за което той упреква Кремъл, Алексей Навални беше наказан на две и половина години затвор по дело за машинация, остро подложено на критика от опозицията.

Оттогава той изтърпява присъдата си в затвор в района на град Владимир, на стотина километра от Москва. През април Навални стартира там гладна стачка, с цел да стачкува против изискванията, в които е подложен.

След ареста му, последван от демонстрации и полицейски репресии против тях, съветските управляващи оказаха напън върху антикорупционното придвижване на опозиционера.

В момента съветското правораздаване преглежда искане за слагане на организацията " Фонд за битка с корупцията " и районните бюра на Навални в категорията " екстремистки ", което би изложило техните сътрудници на тежки санкции.

С наближаването на парламентарните избори през септември, се чака през днешния ден съветският парламент да утвърди на второ четене закон, забраняващ на лица, участващи в " екстремистки " организации, да се кандидатират.

Екипът на Навални осъжда тези маневри, целящи да не позволен последователите му да вземат участие в изборите, на фона на спад в известността на партията на Владимир Путин поради икономическия застой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР