Изчезна светът, в който САЩ осигуряват нашата сигурност, а Китай

...
Изчезна светът, в който САЩ осигуряват нашата сигурност, а Китай
Коментари Харесай

Борел: Русия и Китай вече не осигуряват нашия напредък

„ Изчезна светът, в който Съединени американски щати обезпечават нашата сигурност, а Китай и Русия - нашия прогрес “.

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той приказва на среща в Брюксел с ръководителите на представителствата на Европейски Съюз по света.

„ Може да бъркам, само че мисля, че европейците са изправени пред последствията от развой, който продължава от години. Напредъкът ни се основаваше на евтина сила от Русия и достъпа до големия китайски пазар. Днес би трябвало да намерим нови пътища за силата, без да заменяме една взаимозависимост с друга. Необходимо е надълбоко преструктуриране на европейската стопанска система, това ще сътвори политически проблеми ”, посочи Борел.

След което показа вижданията си за европейската сигурност:

“Въпросът с нашата сигурност бе поверен на Съединени американски щати и, макар че през днешния ден връзките с Вашингтон са отлични, кой знае какво ще стане след няколко години. Ако Тръмп или някой сходен влезе в Белия дом, какъв ще бъде отговорът на войната в Украйна? Трябва да си зададем тези въпроси и отговорът е в поемането на повече отговорност от наша страна. ”

Той означи, че крайната десница в страните членки бележи растеж по либерален път и че хората я овластяват.

“Мащабът на измененията, провокирани от войната, е извънреден и не би трябвало да се опитваме нито да го отхвърляме, нито да му противостоим. Трябва да го приемем и да се пригодим. Случиха се събития, които не можехме даже да си представим ”, добави посланик номер 1 на Европейски Съюз.

Той призна, че Европа не е вярвала във опцията за война в Украйна. Но също по този начин не очаквала, че Украйна ще се съпротивлява толкоз дейно, в това число с европейската военна помощ. Не били планувани и качествата на съветския президент Владимир Путин да задълбочи войната.

Жозеп Борел се притеснява, че продоволствената рецесия занапред ще се задълбочава. По думите му следва криза с повишението на лихвите.

“Путин не желае да възвръща комунизма, той води коренен шовинизъм и империализъм. Не отдаваме задоволително внимание на това по какъв начин европейският модел се възприема по света, все по-малко са тези, които желаят да го следват. Трябва да слушаме повече другата страна ”, счита Борел.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР