А сега сериозно. “Здравейте приятели, пускаме ви запис, от който

...
А сега сериозно. “Здравейте приятели, пускаме ви запис, от който
Коментари Харесай

Ивет Добромирова за записа на ПП: Въпросът за кеша е въпросът за черните каси

А в този момент съществено.

“Здравейте другари, пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, с цел да си финансираме акцията. ”, написаха Политическа партия тук и приканиха за “твоето малко подаяние ”.

Какви са обстоятелствата:

Откакто са на политическия терен дружно и поотделно ППДБ вършат най-скъпите предизборни акции. Видно от формалните данни по-долу. Често с голяма разлика в изхарчените средства с втория след тях. Но вие не се тормозете да им дадете своето малко подаяние щом настояват, че са опрели до него, несъмнено не лъжат.

За инфо:

Средствата за акции в обществени мрежи - фейсбук, вайбър, ютюб, тикток, инстаграм - са безотчетни. Те се харчат безотговорно. По закон те не се афишират в Сметната палата. И този закон продължава да бъде държан по този метод.

Никой в никакъв случай не е направил проверка на нито една партия, с цел да откри от кое място и по какъв начин постъпва това финансиране за акциите. Защото тези средства може да не се регистрират пред сметната палата, само че по Законите на страната, те се регистрират по надлежния за това ред по принцип.

Темата за кеш-а е значима. Заплатата на “шефчето от Payhawk ” (Пейхоук и не е Бейкролз) - стартъпа “еднорог ”, в който е вложил и Васил Терзиев, е от голяма важност, в подтекста на това, че той може да даде тези 10 000 лева, те да бъдат регистрирани като публично постъпили за акцията пред Сметната палата и след това да му бъдат върнати от кеша. Това важи за всеки един, който е бил разгласен за обществен донор на ППДБ. Хора, които с имената и парите си легитимират даренията, с цел да прикрият нерегламентираните такива.

От една фотография стана ясно, че на задната седалка на джипа на Пламен Бобоков са се водили диалози за културни планове.

Накрая, само че не на последно място, въпросът за кеша е въпросът за черните каси в действителност. Заради партийни черни каси на други места в Европа бяха наказани хора като Хелмут Кол и Никола Саркози.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР