Австралия и Нова Зеландия започнаха евакуация на граждани от Нова

...
Австралия и Нова Зеландия започнаха евакуация на граждани от Нова
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия евакуират свои граждани от Нова Каледония

Австралия и Нова Зеландия започнаха евакуация на жители от Нова Каледония, като държавни самолети дойдоха във френската територия, която претърпя седмица на смъртоносни вълнения, провокирани от изборни промени от френското държавно управление в Париж.

Върховният комисариат на Франция в Нова Каледония съобщи, че летището остава затворено за търговски полети и ще разположи военни за отбрана на публични здания.

Около 3200 души чакаха да изоставен или влязат в Нова Каледония, защото комерсиалните полети бяха анулирани заради безредиците, които избухнаха предходната седмица, сподели локалното държавно управление.

Над 1000 жандармеристи и служители на реда от Франция са на работа и ще бъдат изпратени още 600 чиновници, сподели Върховният комисариат на Франция.

Шестима души бяха убити, а безредиците оставиха след себе си опожарени предприятия и коли и ограбени магазини, като пътните барикади лимитират достъпа до медикаменти и храна. Търговската камара заяви, че 150 компании са били разграбени и опожарени.

Миналата седмица избухнаха митинги, провокирани от гнева на локалното население канаки поради конституционната корекция, утвърдена във Франция, която ще промени кой има право да взе участие в избори, което локалните водачи се притесняват, че ще размие вота на канаките.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР