Изчелият преди 500 години кораб Добрият Исус се оказа истинска

...
Изчелият преди 500 години кораб Добрият Исус се оказа истинска
Коментари Харесай

Откриха злато за милиони на кораб, изчезнал от векове

Изчелият преди 500 години транспортен съд Добрият Исус се оказа същинска златна мина. Откривателите му са намерили на борда злато, равняващо се на 13 милиона $.

Корабът е открит от миньори в диамантена мина наоколо до крайбрежията на Намибия.

Плаващото средство е изчезнало през 1533 година и допреди дни от него не е имало следи. Работниците от мината са го разкрили инцидентно, до момента в който пресушавали изкуствено основано езеро.

Всички златни монети ще отидат в държавното управление на Намибия, защото такава е закованата процедура при изобретение на плажа. Изключение може да се направи само когато корабът е държавен и на неговия ръб се открие народен байрак.

Тогава страната е задължена да даде откритието на страната, под чието знаме в плавал.

Корабът Добрият Исус е бил португалски, само че управляващите в Португалия не считат да си желаят съкровището назад и обилно го отстъпват на Намибия.

 Кораб със злато

В региона, където е открит корабът, има доста потънали плавателни средства, само че множеството от тях бяха датирани на към 100-120 години. Смяташе се, че първото корабокрушение на това място в станало през 1747 година.

Капитан на кораба е бил Франциско де Нороня, който е трябвало да пропътува дистанцията сред Португалия и Индия, само че изчезва, преди да стигне крайната цел.

Заедно със златото за милиони миньорите са намерили още керамични съдове, бронзови предмети, облекла, оръжия и скелетите на екипажа.

Открити са също бронзови чаши, дълги железни стълбове, компаси и предмети за насочване съгласно разположението на звездите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР