Изборите сред сънародниците ни в Обединеното кралство започват да набират

...
Изборите сред сънародниците ни в Обединеното кралство започват да набират
Коментари Харесай

Гласуването във Великобритания набра скорост след мудното начало

Изборите измежду сънародниците ни в Обединеното кралство стартират да набират скорост след относително мудното начало. Членове на някои изборни секции от общо 132 в страната даже настояват, че интензивността е по-висока от предходните избори през юли.

Имаше сведения, че няколко секции – в Лондон, в Стратфорд, Лейтънстоун и Кройдън не са отворили сутринта, само че това не се оказа правилно. Кореспондентът на БНР във Англия Веселин Паунов съобщи, че персонално се е убедил, че трите секции в Стратфорд работят. Той заяви, базирайки се на сигурен източник, че и секцията в Кройдън е отворена. Но за секцията в Лейтънстоун има известно комплициране, тъй като се оказа, че е преместена в Уолтъмстоу и мнозина не са си дали сметка, че е с нов адрес.

От СИК в Стратфорд осведомиха, че интензивността е огромна, като считат, че е по-висока от изборите през юли. Същата е и картината в Уимбълдън.

Ето какво отговори на въпрос за интензивността Веселин Томов от СИК Баркинг, където обичайно гласоподават доста българи.

„ В съпоставяне с предходните избори интензивността е сходна, бихме споделили, че към 600-700 индивида са дали своят вот в Баркинг в 4-те секции, чакаме още толкоз до края на деня. Няма опашки, хората минават приблизително за 15 минути. Няма недоволни.

На някои други места считат, че хората са по-пасивни.

Но при по този начин очертаващата се картина до момента няма учредения да се чака много по-ниска интензивност, както се предвиждаше въз основата на подадените заявки.

На местата, посетени от кореспондента на БНР, гласуването е протичало умерено.

Секциите ще бъдат затворени в 20 часа по Гринуич, или 22 часа българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР