Изборът на следващия генерален директор на Българската национална телевизия ще

...
Изборът на следващия генерален директор на Българската национална телевизия ще
Коментари Харесай

На 29 юни избират новия директор на БНТ

Изборът на идващия общоприет шеф на Българската национална телевизия ще бъде на 29 юни. Кандидатите за поста ще имат опция да подават документите си до 27 май. Това реши Съветът за електронни медии с четири гласа „ за “ и един „ въздържал се “. „ Въздържал се “ гласоподава Розита Еленова, която изиска Съвет за електронни медии да изчака избора на двамата нови членове от парламентарната квота, оповестяват от БНР.

Розита Еленова гласоподава " въздържал се " пътната карта със периодите за процедурата по избора на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия, защото счита, че членовете на Съвет за електронни медии би трябвало да бъдат по-коректни към новите двама члена на медийния регулатор, чийто избор в Народното събрание е плануван за през днешния ден.

" Аз нямам нищо срещу, таймингът е добър, таймингът е отговорно показан в този миг на днешното съвещание, само че по-късно ще има трима нови членове. Какво пречи да се изчака 24 часа, да се даде 72 часа на тези нови хора, които ще носят тази отговорност ".

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова разяснява:

" Това разписание на процедурата го вършим на база изтичащия мандат на сегашния общоприет шеф на Българска национална телевизия. Ние нямаме право да се бавим. Още повече, че не знаем какъв ще бъде изхода от днешното гласоподаване в Народното събрание - дали ще има нови попълнения или ще остане в този си тип ".

Мандатът на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков изтича при започване на юли. Според признатата от медийния регулатор процедура претендентите за поста ще подават документите си до 27 май, а чуването им ще бъде на 27 и 28 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР