ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Южните баптистки делегати изразиха тревога в сряда

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Южните баптистки делегати изразиха тревога в сряда
Коментари Харесай

Разтревожени от унищожаването на ембриони, южните баптисти настояват двойките и правителството да бъдат внимателни при ин витро оплождането

ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Южните баптистки делегати показаха паника в сряда по отношение на метода, по който рутинно се практикува ин витро оплождането, одобрявайки резолюция, оплакваща се, че основаването остатъкът от замразени ембриони постоянно води до „ заличаване на зародишен човешки живот “.

Те приканиха членовете деликатно да претеглят етичните последствия от технологията, като в същото време показаха състрадание към двойките, „ които изпитват изгарящата болежка от безплодието “.

Резолюцията — утвърдена към края на двудневната годишна среща на Южната баптистка спогодба — удостоверява, че ембрионите са човешки същества от момента на оплождане, без значение дали са в утробата или са генерирани в лабораторията посредством IVF. Това е същата позиция, заета от Върховния съд на Алабама при постановяването, че замразените ембриони имат цялостните права на хората.

Вследствие на това решение Алабама одобри закон, защитаващ доставчиците на ин витро оплождане от наказателно гонене и правосъдни каузи – отра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР