Избирателните секции за президентските и парламентарни избори в Коста Рика

...
Избирателните секции за президентските и парламентарни избори в Коста Рика
Коментари Харесай

В Коста Рика гласуват за президент и парламент

Избирателните секции за президентските и парламентарни избори в Коста Рика започнаха работа в 6 часа сутринта локално време (12 часа по Гринуич), предадоха ДПА и ТАСС. В изборите ще вземат участие 3,3 милиона гласоподаватели, като гласуването е наложително. Освен за президент, те ще изберат и 57 депутати.

 Претендентите за президентския пост в ефирен спор Претендентите за президентския пост в ефирен спор © Българска телеграфна агенция
Сред главните претенденти за най-висшия държавен пост в Коста Рика е Фабрисио Алварадо, 43-годишен публицист и единственият народен представител от евангелистката партия „ Национално възобновление “. Той е прочут като бранител на обичайните полезности. Сред съперниците му с по-големи шансове за триумф са юристът и авторитетен бизнесмен Антонио Алварес Десанти от партия „ Национално избавление “, който се самоопределя като социалдемократ, както и Карлос Алварадо Кесада, подкрепян от ръководещата партия " Гражданско деяние ". За победа на първи тур един от тях би трябвало да завоюва над 40 на 100 от гласовете, което наподобява малко евентуално, тъй като четири дни преди изборите към 36 на 100 от гласоподавателите заявяваха, че не са решили за кого ще гласоподават. Ако никой от тях не успее, на 1 април ще се състои втори тур.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР