Германският канцлер Олаф Шолц отмени кампанията си за европейските избори

...
Германският канцлер Олаф Шолц отмени кампанията си за европейските избори
Коментари Харесай

Заради наводненията германският канцлер отмени кампанията си за евроизборите

Германският канцлер Олаф Шолц анулира акцията си за европейските избори през уикенда, с цел да посети един от регионите, потърпевши най-силно от наводненията.

Проливни дъждове доведоха по повишаване на равнището на реките в югозападната провинция Саар, това провокира наводнения и свлачища.

Шолц акцентира, че приоритет в този момент е оказването на незабавна помощ. Той сподели, че откакто непосредствената заплаха отмине, държавното управление ще координира дейностите си с локалните управляващи, с цел да дефинира каква помощ ще е нужна.
Имаме добра процедура на взаимност. За страдание, това не е първият път, когато се сблъскваме с огромно естествено злополучие. Трябва да забележим по какъв начин можем да помогнем тук. Всеки може да разчита на федералното държавно управление за помощ.
Олаф Шолц – канцлер на Германия

Службите за незабавна помощ са реагирали на хиляди сигнали за бедстващи хора.

В продължение на 100 км река Мозел излезе от коритото си и наводни крайбрежни региони при Трабен Трарбах в Райнланд-Пфалц. Живописният град бе залят от придошлите води, а локалните поданици се изтеглиха към по-високите елементи.

Провинция Саар е подхванала първи стъпки за разпределяне на финансова помощ.

Германската метеорологична работа анулира предизвестието за рисково време, защото се чака дъждовете да намалеят като количество.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР