Италианското движение Пет звезди няма да участва във вота на

...
Италианското движение Пет звезди няма да участва във вота на
Коментари Харесай

Правителството на Италия може да падне

Италианското придвижване " Пет звезди " няма да взе участие във вота на доверие към държавното управление на Марио Драги, който ще се гласоподава през днешния ден в Сената, сподели късно нощес на брифинг водачът на придвижването Джузепе Конте, заяви Българска телеграфна агенция. Това решение може да докара до рухването на кабинета на Драги.

Въпросът за доверието е обвързван с плануваното за през днешния ден гласоподаване в горната камара на италианския парламент на поредност от ограничения, които да оказват помощ на италианците да устоят на икономическата рецесия. Пакетът за подкрепяне на фамилиите и фирмите е в размер на 23 милиарда евро.

След като законопроектът беше импортиран, ние обяснихме за какво не сме съгласни с него, сподели Конте. Затова и " Пет звезди " няма да взе участие в гласуването, разгласи той.

Движението е основен съдружен сътрудник в държавното управление на националното единение, образувано от десницата, левицата и популистите от " Пет звезди ", с цел да може Италия да се възвърне от коронавирусната пандемия. " Пет звезди " от дълго време упорства за по-щедра финансова помощ за фамилиите и бизнеса, затруднени от високите цени на силата. Драги се пробва да отвърне на тези претенции, само че съобщи, че няма да търпи ултиматуми.

Други съдружни партии предизвестиха, че ще изоставен държавното управление, в случай че " Пет звезди " откаже да взе участие във вота в Сената, а самият Драги сподели, че няма да продължи да управлява кабинета, в случай че Конте не е с него.

Дясноцентристките сили, които се показаха добре на неотдавнашните локални и районни избори и водят в допитванията до публичното мнение, обявиха, че в случай че сенаторите от " Пет звезди " се въздържат от гласоподаване на доверие на личното си държавно управление, единственият излаз ще е привикване на предварителни избори. Следващите парламентарни избори в Италия би трябвало де се състоят следващата година. Решение за предварителни избори взима президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР