Италианският премиер Джорджа Мелони обяви чрез социалните медии, че се

...
Италианският премиер Джорджа Мелони обяви чрез социалните медии, че се
Коментари Харесай

Отмъщението на семейство Берлускони: Защо Мелони се раздели с партньора си?

Италианският министър председател Джорджа Мелони разгласи посредством обществените медии, че се разделя с колегата си Андреа Джамбруно. Той е водещ на новинарско предаване в тв канала на Берлускони „ Рете Куатро “. Но какво стои зад раздялата им? Някои подозират, че това е отмъщението на семейство Берлускони

„ Моята връзка с Андреа Джамбруно, която продължи близо 10 години, завършва тук. Благодаря му за прелестните години, които прекарахме дружно, за компликациите, през които преминахме. За това, че ми подари най-важното нещо в живота ми – нашата щерка Джиневра “, написа лидерката на партията „ Италиански братя “.

Тя разясни още, че пътищата с мъжа й са се разделили от дълго време. По думите й е дощъл моментът да си дадат сметка за това.

„ Ще пазя това, което сме били, ще пазя другарството ни и ще пазя непременно едно 7-годишно момиче, което обича майка си и татко си, както аз не съумях да обичам моя. Нямам друго какво да кажа за това. Всички тези, които са се надявали да ме отслабят, удряйки ме по дома, дано знаят, че колкото и капката да се надява да издяла камъка, камъкът си остава камък, а капката е единствено вода “, добави още министър председателят.

Публикацията й в инстаграм беше харесана от милиардера Илон Мъск, с който тя се срещна в премиерския замък преди месеци

Думите на Мелони пристигнаха ден, откакто сатиричното тв предаване „ Стриша ла нотиция “ излъчи следващия запис на думи отвън ефир на Джамбруно. В предходни записи той е казвал  на своя колежка:„ Защо не те срещнах по-рано? “.

Но този път журналистът е по-краен. Той непосредствено кани колежка с думите:

„ Търсим трета участничка, вършим тройка, ч…ла ли се? Ще влезеш ли в нашата работна група? Трябва да дадеш нещо в замяна…..може ли да си попипам…..Знаеш, че аз и ти си имаме спекулация, знае го цялата „ Медиасет “.

„ Така, както осмива Джорджа Мелони годеникът й Джамбруно, на никого другиго в Италия не му се удава по този метод. Той е единственият, който прави същинска съпротива “, е единствено един от мненията за Джамбруно, които извършиха обществените мрежи.

Мнозина се питат обаче в този момент дали всичко това в действителност не е възмездие със закъснител на семейството Берлускони

Именно те са притежатели на канала, който излъчи компрометиращите аудиозаписи, пишат от “24 часа “.

С други думи, дали в тази ситуация става дума за другарски огън по премиера от децата на починалия някогашен водач на „ Форца Италия “, които са притежатели на „ Медиасет “.

Главен редактор на сатиричното предаване „ Стриша ла нотиция “ е Антонио Ричи. Той споделя, че взема изцяло самостоятелно решенията си какво да пуска и какво – не, в програмата си. Мнозина питат обаче кой тъкмо му е алармирал за записа отвън ефир на Джамбруно.

Някои депутати пък допускат съществуването на възможен скрит план за да се спре израстването в кариерата на мъжа на Мелони. Трети пък разясняват, че в последна сметка министър председателят се отървава от „ воденичния си камък “, като се имат поради многото гафове в предишното на някогашния й към този момент мъж. Негови мнения по малкия екран бяха избрани като сексистки. Мелони тогава сподели, че не може да търси сметка от журналиста Джамбруно по какъв начин да се държи и че не би трябвало да питат нея за думите му.

Наблюдатели от ляво настроения вестник „ Република “ дефинират последните записи на някогашния мъж на премиера като „ бомба, която избухва изведнъж…отвъд аспекта в персонален проект, има и подобен в политическата сфера. Това е двоен удар, който идва от фамилната телевизия на създателя на дясноцентристките сили. Тя третира като едно петно годеника на премиера на страна от Г-7. Подигравката може да има интернационалните последици “.

Предразсъдъците за имиджа не са без значение

Мелони работи в премиерския замък по въпроса с Израел. Някои парламентаристи допускат заприказва против премиера, други виждат форма за напън от „ Медиасет “ против нея. Само допреди година тя споделяше на Берлускони, че е „ недосегаема откъм изнудване “. Най-спряганата версия обаче е маневра за удар по Джамбруно, който е основен воин в изкачването в компанията, която го направи водещ на токшоу, откакто Мелони стана министър председател.

От партията на Берлускони „ Форца Италия “, чийто водач в този момент е Антонио Таяни, обяснили на Мелони, че Антонио Ричи, шефът на „ Стриша ла нотиция “, е „ неконтролируем “ и не е обект на политически измами. Даже в противен случай, в случай че някой беше споделил на Ричи да нападна този или оня, той би направил тъкмо противоположното. В предишното Ричи беше основният провинен за „ оголването “ пред публиката и на други водачи, някогашни съдружници на Берлускони. Всички помнят в Италия сатиричните офанзиви по някогашния водач на десния Национален съюз Джанфранко Фини и тогавашната му избраница Елизабета Тулиани.

„ Мелони един ден ще разбере, че съм й направил услуга “, разяснява пред медиите Антонио Ричи.

Според към момента непотвърдени информации поради компрометиращите си записи отвън ефир някогашният сътрудник на Мелони е към този момент вън и от предаването „ Дневник от деня “, което водеше до в този момент по малкия екран на Берлускони. Компанията разгласи, че би трябвало да реши и дали той може да бъде уволнен поради нарушение на етичния й кодекс.

Наблюдатели подлагат на критика обаче и метода, по който министър председателят разгласи края на връзката си с Андреа Джамбруно. Според тях не може буйно застъпващата се на всички равнища за обичайното семейство Джорджа Мелони да дефинира като „ връзка “ десетгодишния си живот с един мъж, с който има и дете.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР