Италианският орган за защита на данните (Garante per la Protezione

...
Италианският орган за защита на данните (Garante per la Protezione
Коментари Харесай

Google Analytics може да бъде напълно забранен в Италия

Италианският орган за отбрана на данните (Garante per la Protezione dei Dati Personali) постанови, че прехвърлянето на данни на локални консуматори към Съединени американски щати благодарение на Гугъл Analytics е нелегално. Подобни решения са издадени преди този момент от австрийските и френските управляващи.

Решението е взето по време на одит на италианско издание. Освен това данните се проучват в Съединените щати, което провокира в допълнение неодобрение у европейските регулаторни органи. Италианският орган също по този начин означи, че Съединени американски щати са " страна без съответно равнище на отбрана на данните ".

Гугъл Analytics се употребява постоянно от притежателите на уеб страници за анализиране на трафика. Това не е единственият сходен инструмент, само че явно статутът на Гугъл като международен софтуерен колос също е повлиял на решението. Италия надалеч не е първата страна, която се опълчва на Гугъл Analytics. През януари австрийският орган за отбрана на данните (DSB) постанови, че даден уеб страница е нарушил условията на Общия правилник за отбрана на данните (GDPR) на Европейски Съюз, като е конфигурирал инструмента. Френската национална комисия по информатика и цивилен свободи (CNIL) скоро издаде сходно решение.

Италианската организация насочи строго предизвестие към локалните притежатели на уеб страници, че прехвърлянето на данни към Съединени американски щати посредством Гугъл Analytics е нелегално, защото Гугъл не може да подсигурява " съответно равнище на отбрана на персоналните данни на потребителите ". Garante също по този начин дефинира 90-дневен период, в който трансграничните прехвърляния на данни би трябвало да бъдат приведени в сходство с GDPR - за това ще бъдат осъществени специфични инспекции. По всяка възможност това ще докара до възбрана на потреблението на Гугъл Analytics в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР