Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска

...
Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска
Коментари Харесай

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще одобри за първи пътв историята международна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи семействата на двете надпревари по време на календарната конференция на Международната централа в Порторож.

Световната купа, която ще се организира в олимпийската дисциплинираност успореден великански слалом е планувана за 18 и 19 януари, а на 21 и 22 януари ще са стартовете от европейската купа отново в същата дисциплинираност.

Състезанията ще са годни за продобиване на квоти за зимната олимпиада в Милано и Кортина д`Ампецо през 2026 година.

Очаква се стартовете в Банско да се трансфорат в същински празник на сноуборда, поради присъединяване на първия българин притежател на огромен и дребен бистър глобус на ФИС Радослав Янков и на международните ни звезди при младите Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за международната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г и първо за европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе хазаин и на международно младежко в паралелните дисциплини през 2023 година.

Другият ни курорт с домакинство на международната купа е Пампорово, който тази година осъществя за 5 дни международна и европейска купа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР