Превишена скорост е очевидната причина за тежката катастрофа с двама

...
Превишена скорост е очевидната причина за тежката катастрофа с двама
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката катастрофа в Пловдив

Превишена скорост е очевидната причина за тежката злополука с двама починали, която се случи в Пловдив. В това е безапелационен вътрешният министър Калин Стоянов, съобщи сътрудник на  " Фокус " .

" Аз не знам за какво въобще следва да разясняваме аргументите за злополуката, откакто виждаме, че има две огромни дървета, които са просто пометени и мощен, доста здрав автомобил, който е разграничен на две. Това приказва единствено и само едно – извънредно висока скорост. Според мен този автомобил се е движил с най-малко 200 км/ч ", изясни Стоянов.

Той изрази вяра, че момичето и момчето, които са били на задната седалка в автомобила ще се оправят.

" Ние вършим доста по линия на пътна полиция. Това, което аз мога да подсигурявам, е доставката на 273-те камери, за които ние имаме общо 4 поръчки. Надявам се, че до няколко месеца ще дойдат първите 60-сет и няколко ", добави министърът.

Коментира и, че задължението за това, което се случва по пътищата, не е единствено на Министерство на вътрешните работи.

" Аз не желая да трансферирам отговорността, само че ангажимент към протичащото се по пътя имат голям брой министерства и организации. Всички български жители би трябвало да схванат, че ние имаме проблем с тази тематика – пътната сигурност. На първо място е възпитанието. На всички би трябвало да е ясно, че от там би трябвало да стартираме ", уточни още силовият министър.

Той разяснява и статистика, съгласно която последните тежки произшествия у нас са провокирани главно от млади водачи, които самокатастрофират. Това, съгласно него значи, че има съществени проблеми в образованието на водачите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР