Италианският антимонополен регулатор наложи глоба на американските технологични гиганти Amazon

...
Италианският антимонополен регулатор наложи глоба на американските технологични гиганти Amazon
Коментари Харесай

Италия глоби Apple и Amazon с над 200 млн. евро

Италианският антимонополен регулатор наложи санкция на американските софтуерни колоси Amazon и Apple на обща стойност над 200 млн. евро (225 млн. долара). Санкцията е поради обвинявания в съгласуваност сред двете компании за продажбата на артикули на Apple и Beats, която нарушава конкуренцията на италианския пазар, предава Reuters.

Двете компании са постигнали съглашение през 2018 година, което планува единствено определени търговци да могат да продават продуктите на Apple и Beats посредством платформата Amazon.it, показват от регулатора, добавяйки, че това нарушава разпоредбите на Европейския съюз.
Италия санкции Гугъл с над 100 милиона евро
Службата за защита на конкуренцията и пазара на Италия санкции американската компания Гугъл с над 100 милиона евро за корист с госп...

Регулаторът постанова санкции в размер на 68.7 млн. евро на Amazon и 134.5 млн. евро на Apple, като подрежда фирмите да прекратят налагането на рестрикции, давайки достъп на всички търговци до продуктите на Apple и Beats в платформата Amazon.it.

Apple отхвърлят обвиняванията, акцентирайки, че възнамеряват да апелират наложената санкция.

„ За да подсигуряваме, че нашите клиенти купуват истински артикули, ние работим в тясно съдействие с нашите сътрудници дистрибутори и имаме профилирани екипи от специалисти по целия свят, които работят с правоприлагащите органи, митниците и търговците, с цел да подсигуряваме, че се продават единствено истински артикули на Apple “, показват от компанията.

Още от КОМПАНИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР