Италианските карабинери са арестували руски армейски офицер заедно с капитан

...
Италианските карабинери са арестували руски армейски офицер заедно с капитан
Коментари Харесай

Италианската полиция е арестувала руснак и италиански военноморски капитан за шпионаж

Италианските карабинери са арестували съветски армейски офицер дружно с капитан от италианските военноморски сили по съмнения в шпионаж.

Арестите са осъществени през вчерашния ден вечерта в Рим. Двамата са били арестувани по време на загадка среща, на която италианецът е дал на руснака документи в подмяна на пари. Документите са били класифицирани и са засягали НАТО, добавя в. " Кориере каузи сера ".

Във връзка с арестите по предписание на италианския външен министър Луиджи Ди Майо е извикан за пояснения в италианското външно министерство посланикът на Русия в Италия Сергей Разов.

Задържаният съветски боен е бил упълномощен към посолството на Русия в Италия. Сега италианските управляващи поверяват какъв е неговият дипломатически статут. Задържаният италианец е капитан на фрегата.

Операцията по арестите е била под надзора на италианския контрашпионаж и на генералния щаб на въоръжените сили. Двамата арестувани са упреквани в съществени закононарушения, касаещи шпионаж и държавната сигурност, се споделя в известие на карабинерите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР