Антисемитските прояви в Германия, от графити до опити за палеж,

...
Антисемитските прояви в Германия, от графити до опити за палеж,
Коментари Харесай

Антисемитските прояви в Германия са се увеличили с 83% през 2023 г.

Антисемитските прояви в Германия, от графити до опити за палеж, са се нараснали с към 83% през предходната година . Инцидентите са се усили след  през октомври 2023 година Това заяви организацията RIAS, представена от Ройтерс.

Около половината от записаните 4782 антисемитски случая са били свързани с антиизраелски активизъм. Mного от тях включват релативизиране или отказване на Холокоста.

Въпреки че антисемитизмът нараства в международен мащаб, той е изключително сензитивна тематика в Германия, където еврейските институции са под мощна полицейска отбрана.

В своя отчет за антисемитизма RIAS цитира произшествия като унищожаването на израелско знаме и изписването на антиизраелски послания на обществени места.

Феликс Клайн, държавен чиновник, претрупан с координирането на битката против антисемитизма, уточни, че антисемитизмът е във напредък преди 7 октомври, По думите му антиизраерлските дейности частично са водени от крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD).

Клайн означи, че доста произшествия от този момент могат да бъдат проследени до растящата мюсюлманска общественост в Германия. Той прикани мюсюлманските асоциации да приказват повече против това.
 Германската полиция нахлу в домовете на 17 души, по обвинявания за антисемитска тирада
Германската полиция нахлу в домовете на 17 души, по обвинявания за антисемитска тирада

Иззели са мобилните телефони и преносимите компютри поради хипотетичен онлайн антисемитизъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР