25-годишен пловдивчанин е задържан за изнудване, а Окръжна прокуратура –

...
25-годишен пловдивчанин е задържан за изнудване, а Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Обратно в 90-те! Мъж от Кючука прибрал 7 000 лв. такса “спокойствие“ от млад пловдивчанин

25-годишен пловдивчанин е арестуван за изнудване, а Окръжна прокуратура – Пловдив го е привлякла като обвинен. Срещу него е повдигнато обвиняване, че в продължение на година и половина - от 15 февруари 2023 г  до 20 юни 2024 година посредством закани той е получил 7000 лв. от 22 годишен юноша. Тъй като изнудването е било съпроводено със опасност за ликвидиране, против него е повдигнато обвиняване по член 214, алинея 2, от Наказателния кодекс.
Прочетете още
По делото е открито, че в горепосочения интервал С.М. изнудвал за пари 22-годишния мъж, който бил станал несъзнателен очевидец на отнемането на мобилен телефон от малолетно дете в парк в регион „ Южен “ в Пловдив. Двамата се познавали отпреди. С.М. обвинил потърпевшия, че той е направил кражбата на телефона и с цел да не го издаде, изискал да му заплаща месечна парична такса „ успокоение “. Пострадалият, който не бил взел телефона, се опитал да възрази, само че бил застрашен от С.М. с физическа разпра. Така в посочения интервал С.М. постоянно се свързвал с 22-годишния мъж по интернет или по телефона, като го изнудвал да заплати суми сред 500 и 600 лева Парите били изпращани посредством преводи или давани на ръка. През месец юни 2024 година е бил подаден сигнал в полицията, като чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив  открили причинителя на изнудването и го задържали с следващите 500 лв., дадени от потърпевшия на С.М.

На 24 юни 2024 година по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения С.М.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР