Личният шеф готвач на италианското кралско семейство оглавява кухнята в

...
Личният шеф готвач на италианското кралско семейство оглавява кухнята в
Коментари Харесай

Шеф готвачът на италианското кралско семейство оглавява кухнята в пловдивски ресторант

Личният началник готвач на италианското кралско семейство оглавява кухнята в един от най-хубавите пловдивски заведения за хранене. Шеф Ива Роспи е новия звезден член на екипа на хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center и италиански ресторант Il Monte.
Прочетете още
Тя е с 30-годишна сполучлива кариера в Италия, Русия, Щатите, Сингапур, Швейцария, Франция, Австрия и Дубай и началник готвач, работил над 15 години за италианското кралско семейство.

Шеф Ива е член на Италианската академия за професионална кухня Academia della cucina Italiana и на Италианската асоциация на готвачите на район Пиемонт Federazione Italiana cuochi. С нейния необикновен опит, пристрастеност и знания, тя е подготвена да показа тайните на достоверната италианска кухня с пловдивчани.



Като дипломат на италианската просвета, с нейна помощ ще можете да дегустират превъзходни шедьоври. Кулинарната история на някогашния кралски готвач Ива Роспи е толкоз ароматна, колкото класическите италиански ястия, които ще сервира в ресторанта.

На 18 години тя открива любовта си към готвенето. Шеф Ива работи в ресторанта на татко си в продължение на шест години, издигайки се в редиците от готвач на комис до су готвач. Тя се реалокира в Торино и учи в Universidad del Gusto, с цел да научи професионално готвене. Също по този начин работи в заведения за хранене там повече от десетилетие, преди да получи работата на живота си като кралски готвач.



През 2006 година попада на известие в списание, че известното италианско семейство търси персонален готвач. Тя изпраща молбата си, макар че е известена от организацията за набиране на личен състав, че " няма късмет, тъй като има доста претенденти ", само че все пак избират тъкмо нея.

Ето и някои забавни обстоятелства, които Шеф Роспи разкрива в свое изявление.

- Най-предизвикателното ядене, което сте приготвили?

- Най-голямата риба звук, която тежи 100 кг.



- Коя е най-екзотичната храна, която в миналото сте опитвали?

- Нека помисля... Жаби.

- Кой е обичаният ви град за гастрономически туризъм?

- Firenze.



- Закуска или брънч?

- Обяд.

- Кухненски уред, без който не можеш?

- Нож, несъмнено.



- Ако животът ви беше ядене?

- Zuppa di pesce – Супа букет от риби.  



„ Имайте пристрастеност. Ако нямаш същинска пристрастеност, в никакъв случай няма да бъдеш добър готвач ”, категорична е Шеф Ива Роспи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР