Италианската дизайнерска компания Lazzarini се цели високо с новата си

...
Италианската дизайнерска компания Lazzarini се цели високо с новата си
Коментари Харесай

Тази яхта ще има две хеликоптерни площадки

Италианската дизайнерска компания Lazzarini се цели високо с новата си идея. Или по-скоро нашироко.

Тя стартира концепцията Sovrano - яхта с внушителните 33 метра широчина, което би я направило най-широката яхта в света.

За съпоставяне, най-голямата яхта в света до момента - Azzam, е дълга 180 метра и необятна единствено 21 метра.

Тя би трябвало да бъде с дължина към 169 метра, побирайки 60 членове на екипажа и най-много 50 посетители в 20 частни жилището.

Sovrano ще се простира на общо пет равнища. Триетажният атриум с прибиращ се покрив в носа на кораба, с огромен басейн и градина, е сърцето на суперяхтата. От Lazzarini настояват, че могат да приспособяват интериора на яхтата към желанията на клиента. Като цяло предстоящият интервал на строителство е четири години и разноски от към 500 000 милиона евро.

Рекордната ширина на яхтата идва поради две солидни разширения в профил, всяко от по 5.50 метра. Желаещите могат да употребяват тези разширения като площадки за хеликоптери, спомагателни плувни басейни или зони за отдих. Платформите могат да бъдат спуснати до водолинията благодарение на електрическа кабелна лебедка.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Lazzarini (@lazzarinidesign)

На яхтата се чака да има още фитнес уреди и няколко плувни басейна. Тя ще разполага и с два крана, които да спускат лодките за транспортиране на пасажерите непосредствено във водата. Или пък в случай че желаете обичаните ви транспортни средства да бъдат превозени на борда. В гаража има място за две лодки и шест коли.

Бъдещата най-широка яхта в света ще се задвижва от електрически или хибриден мотор. Тя ще пътува по международните океани с оптималната скорост от 18 до 31 възела - най-малко за елитната аудитория, която може и желае да си разреши място на първокласния транспортен съд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР