Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като

...
Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има загинал човек /снимки/

Един човек почина, а други двама бяха ранени, откакто кола на НСО, пренасяща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за случая заяви във Facebook Политическа партия. 
" Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Катастрофата е породена от ненадейно изскочил автомобил от път без преимущество. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала незабавно, има потърпевши ", показват от партията.
Сходно е и известието на НСО. В него се споделя, че " автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с преимущество, което е отнето от различен автомобил. При удара тежко потърпевш е лидерът на другия автомобил, който след това е умрял. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и лидерът на служебния автомобил на НСО не са потърпевши ", оповестява НСО и добавя, че се оказва цялостно подпомагане на военната прокуратура, която проверява случая.
Според Министерство на вътрешните работи, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в " Äуди " -то, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е умрял, а дамата е в тежко положение в болница. Водачът на автомобила на НСО също е в болница, само че е потърпевш леко. " Става въпрос за неправилна маневра, отнето преимущество ", показаха от Министерство на вътрешните работи пред медиите. На въпрос каква е била скоростта на аудито и на колата на НСО от Министерство на вътрешните работи показват, че занапред ще се вършат правят експертизи и ще се правят процесуално-следствени дейности.
" Единият пациент е жена на 58 години със съчетана контузия и в тежко положение ", съобщи БГНЕС, като се базира на пресцентъра на варненската болница " Св. Анна ". " Все още не можем да кажем, че животът ѝ е вън от заплаха ", показват още от болничното заведение. Другият потърпевш е водачът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото положение е положително.
По закон НСО охранява някогашни министър председатели и ръководители на Народното събрание в продължение на четири години след освобождението им от служба. С признатите промени през ноември 2022 година обаче стана допустимо защитата да бъде свалена по-рано, в случай че няма опасност за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се дефинира от специфична комисия.
Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посягане по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в страната.
През януари 2023 година стана ясно, че НСО към този момент не пази някогашния министър председател Кирил Петков, а единствено го транспортира. Охраната бе върната през август 2023 година Тогава БНР заяви, че НСО е осигурила защита на петима високопоставени български политици поради закани, идващи от свързани с Русия служби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР