Италианска телевизионна журналистка подари на американския държавен секретар Майк Помпео

...
Италианска телевизионна журналистка подари на американския държавен секретар Майк Помпео
Коментари Харесай

Италианска журналистка даде на Помпео пармезан за Тръмп

Италианска телевизионна журналистка подари на американския държавен секретар Майк Помпео пармезан по време на неговата среща с италианския министър председател Джузепе Конте, съобщи Франс прес.

Аличе Мартинели, която е журналистка в италианската проверяваща телевизионна стратегия "Хиените ", връчи на смаяния Помпео парче от емблематичното италианско сирене.

"Имам подарък за Вас, италианският министър председател знае защо става дума. Това е едно от най-хубавите неща, които вършим в Италия, влагайки сърцето си в него. Така че се надяваме, че ще ни помогнете това нещо да доближи до господин Тръмп ", съобщи журналистката на Помпео, до момента в който му връчваше пармезана. Помпео се усмихна и след това съобщи подаръка на Конте, който стоеше до него. През това време журналистката беше отведена до изхода на залата от двама сътрудници по сигурността. Италианският министър председател пък съобщи: "После ще ви обясня по какъв начин по най-хубавия метод човек може да покаже какво значи да си италианец ", след което сподели по адрес на журналистката, че не по този метод се пази Италия, визирайки нейния показателен подарък.

Фермерите от Колдирети, главната селскостопанска организация в Италия, също проведоха особено посрещане на Помпео, когато той пристигна в президентския замък Куиринале в Рим за среща със президента Серджо Матарела. Те носеха плакати, на които пишеше: "Не убивайте италианската храна ", "Господин Помпео, ние сме другари ", "Подарък за Тръмп " и други Фермерите също носеха техни артикули, представяйки ги като дарове за Тръмп, измежду които имаше пармезан, пармска шунка, зехтин и други вкусотии италианско произвеждане.

Италианските селскостопански производители са обезпокоени, че Вашингтон може да вкара мита върху продукцията им. Според информации на разнообразни медии Вашингтон е бил оторизиран от Световната комерсиална организация да наложи годишни мита в размер на 7,5 милиарда $ върху европейски артикули. Официално това решение може да бъде оповестено в идните дни. То се вписва в датиращ от 15 години спор сред Еърбъс и Боинг по отношение на възможни дотации, изплатени на европейския авиоконструктор.

През уикенда италианската министърка на земеделието Тереза Беланова, която е някогашен фермер и синдикалист, подвигна паника по отношение на заплахата за налагане на мита от страна на Съединени американски щати. Тя напомни, че американците внасят италиански селскостопански и хранително-вкусови артикули на стойност 4,5 милиарда евро, което е 10 % от италианския експорт. Беланова настоя Конте да се намеси и да убеди Вашингтон да се откаже от проектите за митата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР