Историческа влакова композиция по маршрутите на Данте пое по железопътната

...
Историческа влакова композиция по маршрутите на Данте пое по железопътната
Коментари Харесай

Италия пусна влак по стъпките на Данте

Историческа влакова комбинация по " маршрутите на Данте " пое по железопътната линия от Флоренция, където поетът е роден през 1265 година, към Равена, където той умира преди 700 години. Инициативата е отдадена на годишнината от гибелта на Данте, която се отбелязва тази година в цяла Италия.

Италианското държавно управление разгласи " Национален ден на Данте Алигиери " с решение от предходната година. Тази година той бе маркиран уместно за повторно на 25 март, когато съгласно откривателите стартира пътешествието в " Божествена комедия ". Макар към този момент да изминаха седем века, откогато поетът го няма на този свят, неговото наличие в разнообразни сфери е все по този начин осезаемо. Без значение дали приказваме за лирика или просвета. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Weekend Premium (@weekendpremium)

Какъв по-добър метод да се уважи стихотворец, от това да се направи живописна обиколка с трен край обичаните му места? Живописното пътешестване включва гледки на красиви хълмове, обработваеми полета и гъсти гори, от Емилия-Романя до Тоскана. Кратка дестинация, в която може да се види доста. Това е и най-прекият път да се потопите в природата и да откриете това лице на Италия, което е оттатък забързания метод на живот.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Giacomo Monti (@giacomotiva)

Нищо не може да се съпостави с усещането, което носи влакът в придвижване. Нежното люшкане на вагона разрешава четене на книга, сънливост или просто съзерцаване на красиви гледки, които ви се усмихват през прозореца. Пътуването по маршрута на Данте лишава към два часа. Въпреки че Флоренция е началото на пътешествието с трен, си заслужава да се спомене, че Равена, където поетът е умрял и е заровен, е един от най-красивите градове в Италия. Градът е прочут със своите неповторими византийски мозайки, които са оповестени за обект на международното завещание на ЮНЕСКО поради изключителната си историческа и художествена стойност.  

 
5 места с най-вкусния самун в София
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР