Катар е готов да приеме искане от САЩ да експулсира

...
Катар е готов да приеме искане от САЩ да експулсира
Коментари Харесай

Катар готов да експулсира лидерите на Хамас

Катар е подготвен да одобри искане от Съединени американски щати да експулсира водачите на Хамас от Доха и чака такова да бъде направено скоро, споделя източник, осведомен с въпроса, пред The Times of Israel.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели на катарския министър председател Мохамед Ал Тани предишния месец, че Доха би трябвало да изгони водачите на Хамас, в случай че терористичната група продължи да отхвърля предложенията за съглашение за заложници, сподели американски формален представител, потвърждавайки репортажите във Washington Post. Преговорите наподобява са на път да доближат повратна точка през уикенда, като шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс дойде в Кайро през вчерашния ден и делегация на Хамас кацна по-късно през днешния ден, до момента в който страните чакат отговора на терористичната група на последното предложение за договорка за заложници, направено от египетски, катарски и американски медиатори и получи зелена светлина от Израел.

Съединени американски щати упрекнаха Хамас за отхвърли да одобри предходни предложения и споделят, че Хамас е единствената спънка за договорка, която ще докара до освобождение на десетки от най-уязвимите израелски заложници в подмяна на неотложно преустановяване на огъня от най-малко шест седмици. Източникът, осведомен с въпроса, демонстрира, че настояването на Съединени американски щати от Доха да изгони управлението на Хамас може да пристигна, в случай че терористичната група отхвърли последното предложение на масата. Израелски чиновник споделя, че не се чака Хамас да отхвърли непосредствено предлагането, а по-скоро да се върне със лична изменена оферта. Но като се има поради, че търпението към Хамас във Вашингтон е на привършване, всичко друго от позитивен отговор на съглашението може да е задоволително, с цел да накара Съединени американски щати публично да изискат от Катар да изгони терористичната група, споделя източникът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР