Истински шок разтърси света на спорта! Живелият до последно в

...
Истински шок разтърси света на спорта! Живелият до последно в
Коментари Харесай

Истински шок разтърси света на спорта!

Истински потрес раздруса света на спорта! Живелият до последно в Кьолн боксьор Явуз Ертюрк умря едвам на 34 години, а повода за гибелта му е прекъсване на сърдечната активност, оповестяват турските медии.

Ертюрк бе прочут като боксьора на Ердоган, защото намерено поддържаше 68-годишния турски президент. Боксьорът постоянно влизаше в яростен спор с някогашния европейски първенец Юнсал Арик, който пък е съперник на ръководството на Реджеп Таип Ердоган. През 2017 година двамата боксьори съвсем стигат до пердах на панаир за вегани.

„ Често спорехме и се предизвиквахме, тъй като бяхме на разнообразни отзиви, само че ти благодаря за всеки един пояс, който си спечелил за нашата страна. Почивай в мир, Явуз Ертюрк. Някой ден още веднъж ще се забележим. Нашата страна загуби един първенец “, написа Арик в Инстаграм.

Ертюрк е нееднократен първенец, за последно на Световната боксова асоциация (WBA) на континенталния шампионат в Азия и балкански отличник на Световния боксов съвет (WBC). В своята кариера той е спечелил 28 от всичките си 29 професионални мача на кръга, като 22 от тях след нокаут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР