Истински бум на туризма става в нова любима дестинация.Повишаването на

...
Истински бум на туризма става в нова любима дестинация.Повишаването на
Коментари Харесай

Промяна! Ето новата любима страна на туристите

Истински взрив на туризма става в нова обичана дестинация.

Повишаването на броя на туристите в Албания през първата половина на 2023 година води до рекордни доходи от туризъм, съобщи организация АТА, базирайки се на данни на албанската централна банка - Банката на Албания, съобщи Българска телеграфна агенция.Данните демонстрират, че задграничните туристи са похарчили 1,55 милиарда евро през първите 6 месеца на годината.
-->
Това са най-високите приходи от туризъм от 90-те години на предишния век и отразяват повишения брой туристи в страната през тази година.

По данни на Банката на Албания средствата, изхарчени от задграничните туристи през първата половина на годината, са с 37% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Официалните данни сочат, че задграничните туристи са похарчили 930 млн. евро през първата четвърт на 2023 година, с 30% повече на годишна база.

По данни на албанския Национален статистически институт броят на задграничните туристи, посетели Албания през първата половина на годината, се е нараснал с 33%, достигайки 3 396 932 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР