Испанците са суеверни не по-малко от всяка друга нация на

...
Испанците са суеверни не по-малко от всяка друга нация на
Коментари Харесай

Суеверията, в които вярват испанците

Испанците са суеверни не по-малко от всяка друга нация на планетата. При тях обаче има малко по-различни поверия, които могат да ги изплашат, защото символизират нещастието.

В Испания да вземем за пример най-фаталният ден в годината не е петък 13-ти, както е на множеството места, а вторник 13-ти. Причината вторник да е по-опасният ден от петък е, че вторият ден от седмицата се покровителства от римския господ Марс.

По тази причина вторник носи името на римския господ – мартес, а още през Средновековието са определяли деня като дребното зло.

Марс съгласно римската митология сее съсипия, войни и поради това случаите във вторник са по-възможни съгласно поверията на испанците.

Жителите на тази страна считат и за извънредно неприятен шанс да оставите шапката си на леглото. Смята се, че това поверие идва от митове, съгласно които зли духове живеят в косите на хората.

 суеверия при испанцията

И оставяйки шапката си на леглото съгласно суеверието духовете могат да завладеят дома ви.

За испанците най-злощастният подарък е ножът или ножицата, тъй като имат вяра, че с тях се носят свадите в фамилията. От друга страна, подобаващ подарък е кактусът и съвсем във всяка къща има саксия с това растение, тъй като се счита, че то пази от злите сили.

В никакъв случай не би трябвало да подарявате жълти облекла, с цел да не стигне злото до вас и обичаните ви хора. Жълтото е цветът на сярата и оттова се има вяра, че е и цветът на Дявола.

Лош шанс ще си донесете и в случай че си подавате солницата от ръка на ръка съгласно испанците. Най-добрият вид е да я поставите пред човек, който я желае.

 Суеверия в Испания

В Испания не имат вяра в 9-те живота на котките, като в тази страна те са съкратени до 7.

Едно от най-популярните суеверия измежду жителите на Испания е обвързвано с празнуването на Нова година. През последните 12 часа от остарялата година на всеки кръговиден час хапват по едно зърно грозде, с цел да имат шанс и да бъдат щастливи през Новата година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР