Инвеститорът на проекта Алепу вилидж Стоян Василев заяви, че няма

...
Инвеститорът на проекта Алепу вилидж Стоян Василев заяви, че няма
Коментари Харесай

Инвеститорът отказва да премахне строежа край Алепу, щял да предизвика екокатастрофа

Инвеститорът на плана " Алепу вилидж " Стоян Василев съобщи, че няма да отстрани укрепителното оборудване макар решението на Върховния административен съд. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че не е склонен с него и ще потърси правата си отвън България.

Върховният административен съд удостовери нищожността на разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa ĸypoртен комплекс в зaщитeнaтa мecтнocт Aлeпy. Върховните магистрати са приели напълно изводите на Бургаския административен съд, че в нарушаване на Закона за устройство на територията капиталовите планове, въз основа на които е разрешението за градеж, са издадени на " ГБС-Турс " ЕАД, а не на титуляра " Алепу Вилидж " АД. Делото беше формирано по искане на държавното обвиняване, което предишния юни стартира инспекции поради публичното неодобрение, че на плажа в предпазената околност се строи хотел. Тогава вложителите обясниха, че става дума не за хотел, а за подпорна стена.

Днес Василев разяснява, че не е склонен с една част от претекстовете на съда и се тормози, че решението ще провокира сериозен проблем в строителния отрасъл, защото един от претекстовете ще направи противозаконни огромна част от настоящите позволения за градеж, без да конкретизира. Според него решението също по този начин е популистко.
Василев повтори, че до момента издигнатото е укрепително оборудване, а при втория стадий от строителството е било планувано ваканционно населено място.

" В страна, в която се строят автомагистрали без строителни позволения, е процедура да се приключват настоящи строителни позволения за изцяло законни обекти. Ще си потърся правата отвън страната. Ако ми бъде вменено да отстрани това оборудване, изрично няма да го направя, защото не мога да поеме риска да предизвикам екокатастрофа. Пречиствателната станция е застрашена да бъде повлечена надолу, в случай че свлачището се засилва отначало ", съобщи Василев.

На 18 февруари тази година Административният съд в Бургас разгласи незначително строителното позволение на курортен комплекс " Алепу вилидж ", издадено от районната ревизия по околната среда и водите. Обявяването на нищожността стана след митинг на прокуратурата. За първи път градежът на така наречен Шофьорски плаж в непосредствена непосредственост до комплекса " Свети Тома ", който е издигнат на едноименния нос, влезе в новините при започване на м.г. Първите инспекции там започнаха с появяването на строителна техника, а съгласно отразеното в протоколите след приключването им сдружението " Главболгарстрой " единствено укрепвало свлачище. Впоследствие прокуратурата откри разнообразни нарушавания към градежа, а разрешението на " Алепу вилидж ", както е предходното название на комплекса, бе оповестено за незначително от Административния съд в Бургас. Междувременно планът беше платен от новия вложител Василев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР