Очаквам стабилно и сигурно българско лято 2024, очаквам лятото да

...
Очаквам стабилно и сигурно българско лято 2024, очаквам лятото да
Коментари Харесай

Министърът на туризма Милошев: Очаквам стабилно и сигурно българско лято 2024

Очаквам устойчиво и несъмнено българско лято 2024, чакам лятото да е наситено единствено с положителни и положителни страсти, за това работим.

 

Това съобщи в Несебър министърът на туризма Евтим Милошев на старта на летния туристически сезон, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Ние като страна, като институции, като народ, като бранш, като отрасъл, да създадем всичко по този начин, че най-важният индивид в по този начин наречения туристически артикул – екскурзиантът – да бъде благополучен, да си тръгне с красиви страсти и да бъде благополучен, спокоен и сигурен, добави Милошев. Той сподели, че е оптимист за растежа на туристите.

 

Тази година летният ни сезон, който към този момент стартира с великденските ни празници, считам, че ние можем да достигнем растеж от към 10%, има оптимистични прогнози за над 10%. Ако това се случи ще бъде в действителност доста, доста добре, добави Милошев.

 

Това е поредност от доста условия, това е развой, да не кажа и непредвидени условия, само че би трябвало да сме положителни, да чакаме най-хубавото и имам вяра, че ние ще отчетем този в действителност триумф в края на годината, уверен е Милошев.

Попитан на кои пазари чака пробиви, министърът отговори да не приказваме в този момент за пробиви – „ ние живеем във време, в което туристическият поток се преструктурира. Пробив не мога да кажа, само че нашите най-важни туристи тази година и това лято ще бъдат туристите от Румъния, Полша, Вишеградската четворка, обичайно от Германия, където имаме отлив, несъмнено, Англия, тъй че имам вяра, че преструктурирането на туристическия поток, няма да се отрази на триумфа на летния туристически сезон, който при всички случаи съставлява 70% от туризма в България, акцентира Милошев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР