Инвестбанк е избрана за купувач на търговска банка Виктория. Това

...
Инвестбанк е избрана за купувач на търговска банка Виктория. Това
Коментари Харесай

Инвестбанк официално е избрана за купувач на дъщерната банка на КТБ

" Инвестбанк " е определена за покупател на комерсиална банка " Виктория ". Това излиза наяве от известие на интернет страницата на притежателя на продаваната банка - банкрутиралата КТБ.

В него се споделя, че по едно и също време ще бъде направено прехвърлянето и приемането на контрактуваната цена за 100% от капитала на " Виктория " и депозита, който има банката към КТБ, която е неин притежател.

По данните от доклада на " Виктория " в Българска народна банка към края на предходната година той е към 85 млн. лева Не е посочена контрактуваната цена.

Пише, че купувачът е поел обвързване за цялостно погасяване на експозицията на КТБ към ТБ " Виктория " дружно с дължимите лихви към датата на привършване на договорката. Освен това чака да регистрира облага от 2.8 млн. лева за масата на несъстоятелността , откакто се отчетат " погасените в следствие от оперативната активност на ТБ " Виктория " краткосрочни и дълготрайни отговорности в интервала от 2015 година до датата на сключване на рамковия контракт, както и постигнатата цена на продаваната цялост от финансови активи ".

Самата цена обаче не става ясна и с наличната обществено информация няма по какъв начин да се пресметна.

В случая е значително е по какъв начин ще се структурира изплащането на депозита към КТБ, защото това ще е главният доход от договорката за КТБ и надлежно средства от масата на несъстоятелността за угаждане на кредиторите. От известието не излиза наяве дали това ще стане вкупом или разсрочено и в случай че е второто - за какъв интервал.

Допълва се, че купувачът е поел ангажимент за цялостно погасяване на отговорностите на банка " Виктория " дружно с лихвите към датата на привършване на договорката.

След приключването на договорката ще бъде възобновена изцяло инвестицията на КТБ за банка " Виктория " и даже ще бъде образувана позитивна облага в размер на 2,8 млн. лв..

Общата цена на договорката не се загатва.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР