Само за няколко дни ръководството на МВР успя да намери

...
Само за няколко дни ръководството на МВР успя да намери
Коментари Харесай

Бонусите в МВР пораснаха 5 пъти за 5 дни

Само за няколко дни управлението на Министерство на вътрешните работи съумя да откри 20 милиона лв., които ще бъдат раздадени на чиновниците като премия за Коледа. Така вместо по 100 лева те ще получат по 480 лева на човек. Толкова бе спомагателното им заплащане и в края на предходната година, оповестява в. " Сега ".

Във вътрешното министерство работят към 47 хиляди души. Става дума за изключителни пари, отвън спомагателните хонорари, които в администрацията вземат на всеки три месеца.

За " реализирани резултати " тази година Министерство на вътрешните работи към този момент е раздало 102 млн. лева на чиновниците си. Сумата от 20 млн. особено за коледни награди беше незабавно отпусната от държавното управление по-малко от седмица откакто вътрешният министър Младен Маринов обясняваше, че сега това са опциите и пари за повече от 100 лева няма.

Така се повтори сюжетът от началото на годината, когато полицейските синдикати съумяха да издействат 100 млн. лева за нарастване на заплатите си. Тогавашният вътрешен министър Валентин Радев обясняваше, че пари няма, а дни по-късно министър председателят Бойко Борисов реши, че сумата ще бъде отпусната, и го сложи в неловко състояние

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР