Националната агенция по приходите предлага услуга за видео жестов превод,

...
Националната агенция по приходите предлага услуга за видео жестов превод,
Коментари Харесай

НАП въведе нова услуга за хора с увреден слух

Националната организация по приходите предлага услуга за видео жестов превод, посредством онлайн платформа за даване на еднакъв достъп до услугите на Агенцията за жители с повреден слух.

Национална агенция за приходите дава опция на хората с повреден слух да подобрят връзката си със чиновниците в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод сега на визитата им на гишето. С помощта на таблети се реализира видео и гласова връзка с прът центъра за превод.

По този метод чиновниците на Национална агенция за приходите могат да чуват превода, а клиентът с повреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията ще се реализира в действително време благодарение на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението доста да усъвършенства обслужването на хората, за които жестовият език е съществена форма на връзка.

„ Независимо, че основният ни фокус остават електронните връзки и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимоотношението „ лице в лице “ в офисите на Национална агенция за приходите. За нас е значимо да осигурим еднакъв достъп и качествена услуга за хората с повреден слух “, сподели във връзка нововъведението шефът на дирекция „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР