Интуицията е най-висшият инструмент, с който подсъзнанието ни предупреждава от

...
Интуицията е най-висшият инструмент, с който подсъзнанието ни предупреждава от
Коментари Харесай

Това чувство е най-силният сигнал на интуицията

Интуицията е най-висшият инструмент, с който подсъзнанието ни предизвестява от рискове или ни подсказва, че ни следва нещо хубаво.

Информацията, която идва по подсъзнателен път, има голяма значителност, защото ни демонстрира обстоятелства, които, заети с нормалното си всекидневие, не виждаме, споделя психологът Гавин Де Бекър в книгата си Дарбата да се страхуваш.

Според него импулсивният боязън е първият сигнал, с който интуицията ни алармира, че нещо не е наред. Става дума за неочаквана паника без забележима причина, а не за поява на боязън, откакто часове наред сме мислили за нещо неприятно.

Страхът не е страст, която би трябвало да се подценява, безапелационен е психологът. С него подсъзнанието ви споделя, че към вас има някаква заплаха и няма да загубите нищо, в случай че отделите време, с цел да помислите какво може да предизвика терзанието.

По негови думи интуицията е главният сигнал, който подсигурява нашата сигурност. Думата произлиза от латинското tuere, което значи вардя, пазя и всякога, щом се появи, желае да ни каже, че към нас има събитие или човек, на които би трябвало да обърнем внимание.

В дивата природа, когато животно изпита вътрешен глас, незабавно застава нащрек и се оглежда за заплаха. Животните постоянно се вслушват в спонтанните си страсти, тъй като ги разчитат като знак за оцеляване.

Съзнанието на хората обаче по-често не разчита тези сигнали като скъпа информация за неговото оцеляване и не обръща огромно внимание на предчувствията си.

 Страх

Процесът на интуицията постоянно работи, само че основният му противник е процесът на отричането, твърди специалистът.

Важно е да гледате съществено на страстите, които изпитвате непринудено. Макар че страхът е най-най-силният сигнал на шестото ни възприятие, подсъзнанието може да ни насочва и с страсти като съмнение, удивление и подозрителност.

Ако сходни усеща се появяват постоянно или ви преследват упорити мисли без съответна причина, то интуицията ви упорства да обърнете внимание на нещо към вас. Спонтанните физически чувства също са сигнал на интуицията.

Гавин Де Бекър поучава да ги изследваме, тъй като посредством тях ще се научим да поддържаме връзка със себе си по-ефективно и умно. Опознавайки своята вътрешен глас, може да подобрим качеството си на живот и взаимоотношенията си с близките.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР