Институциите, президентството и дори партиите, да вземат мерки и позиция

...
Институциите, президентството и дори партиите, да вземат мерки и позиция
Коментари Харесай

Властта поиска мерки срещу Възраждане, които призовават за насилие

Институциите, президентството и даже партиите, да вземат ограничения и позиция против апелите на партия " Възраждане " за протести, експанзия и принуждение, прикани през вчерашния ден министър председателят акад. Николай Денков.
Той цитира думи на проф. Георги Фотев: " В българския парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български национални полезности ".
Повод за апела на Денков са изявленията на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов в обществените мрежи, както и опитите на депутати от партията да стопират изявления на народните представители от други партии на парламентарна естрада.
" Този вид дейности от страна на " Възраждане " започнаха преди две години, само че през последния месец виждаме активиране на тази експанзия, в това число с постове от водача и апели за потребление на принуждение по улиците и нелегитимна възбрана към народните представители да се изричат ", разясни Денков.
Всеки има право да стачкува, само че тези митинги не би трябвало да водят до ескалиране на насилието, разяснява вътрешният министър Калин Стоянов. Министерство на вътрешните работи ще вземе всички ограничения за запазване на публичния ред и няма да позволява провокации. Призивите за експанзия и принуждение са съставомерни действия, които са наказуеми, акцентира правосъдният министър Атанас Славов. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР