Институтът за психично здраве и развитие проведе онлайн-базирано изследане след

...
Институтът за психично здраве и развитие проведе онлайн-базирано изследане след
Коментари Харесай

Изследване: Българите се страхуват от коронавируса, колкото от депресията

Институтът за психологично здраве и развиване организира онлайн-базирано изследане след въвеждането на изключително състояние, вследствие от развилата се пандемичена здравна конюнктура. В проучването взеха присъединяване 400 души на възраст от 16 до 70 година Най-многобройни са участниците във възрастовия диапазон 25-54 година Целта на проучването е принос към развиването на здравните, психически и обществени грижи в България.

Анализът на данните от извършеното проучване демонстрира наклонност на повишаване на тревогата, напрежението, объркването и страха, свързани както с вероятността от възпаление, по този начин и с упованието на финансови усложнения.

Наред с отрицателните прекарвания обаче се регистрират и прояви на съпричастост и облекчение от въведените ограничения. Въпреки маркираните прекарвания на боязън и тревога, интервюираните не се опасяват от смъртен излаз след възпаление. Подавляващо болшинство от интервюираните заявяват, че могат да разчитат на другари, доверени хора, специалисти-лекари и психотерапевти, в случай че попаднат в групата на инфектираните. Като най-надеждни източници на информация интервюираните дефинират здравните и държавни институции, както и общопрактикуващите лекари, а най-ненадежни – обществените мрежи и съседите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР